Montaj WC

 

Desi poate parea usor cand te gandesti la asta, montajul unui vas de toaleta este complicata. Totul trebuie montat si sigilat foarte bine, ca sa nu existe scurgeri din vasa de toaleta in baie. Daca suprafata baii nu a fost bine nivelata, nici vasul de toaleta nu va avea o pozitie corecta. Un instalator te poate ajuta sa rezolvi aceasta problema. Instalarea unui vas de toaleta nu o faci des, asa ca, aproape sigur vei uita toti pasii urmati cu greu de propria persoana, in caz te decizi sa faci singur montaj WC.

 

 

 

Despre montaj WC

Operatiunea de montaj WC reprezinta una dintre cele mai complicate lucrari in amenajari interioare, impunand respectarea numeroaselor conditii pentru functionarea fara probleme a toaletei, pentru mentinerea igienei in camera de baie. Instalare WC corecta, sigilarea vasului pentru a evita scurgeri, nivelarea suprafetei camerei de baie, pozitionarea optima a vasului si rezervorului  sunt printre capabilitatile instalatorilor Termice Sanitare, profesionisti ce garanteaza serviciul montaj WC executat in conditii favorabile penru solicitanti!

Greseli frecvente la instalarea vasului de toaleta

Cele mai comune greseli in montaj WC, ce conduc spre o lucrare nereusita si o functionare defectuoasa a toaletei sunt: violarea sau ignoarea codului de restrictii din plan local, folosirea unor tevi subdimensionate, combinarea pieselor si fittingurilor din materiale incompatibile ce conduce la slabirea legaturilor in timp si implica risc de scurgeri sau inundatii, nefolosirea unor materiale izolatoare in spatii in care apa se poate infiltra, non-nivelarea la fixarea elementelor, alinierea incorecta a tevilor in fitting-uri sau valve.

Etape corecte la instalarea vasului de toaleta

Schematic, operatiunea de montaj WC parcurge urmatoarele etape:

  • curatarea in profunzime a deschiderii in care va fi pozitionat vasul de toaleta;
  • instalarea vasului de toaleta;
  • instalarea rezervorului;
  • conectarea la o sursa de apa curenta;
  • testarea sistemului.

1. Pentru o aderenta si o pozitionare perfecta a vasului de toaleta, este foarte importanta curatarea spatiului, a deschiderii in care va fi montat vasul WC. Astfel, cu atentie si insistenta se vor inlatura orice urme de materiale folo site la amenajarea camerei de baie sau la fixarea vechiului vas de toaleta, orice depunere ce cauzeaza o denivelare a suprafetei, orice particula de mucegai, igrasie sau alte depuneri organice, folosind unelte speciale pentru inlaturarea acestora si produse puternice de curatenie ce vor lasa acest spatiu impecabil.

2. Urmatoarea etapa in montaj WC este cea a fixarii vasului de toaleta, pozitionandu-l in deschiderea pregatita anterior si mentinandu-l pe pozitie cu ajutorul bolturilor. Pozitionarea vasului de toaleta in spatiul ales poate fi efectuata manual ori cu ajutorul unui dispozitiv profesional de ridicare a acestui element. Dupa fixarea vasului, se va sigila legatura intre acesta si spatiul unde este plasat, folosind substante specializate.

3. Instalarea rezervorului urmeaza, cu ajutorul catorva bolturi ce prind rezervorul de vasul de toaleta. Aceste bolturi sunt prevazute cu material cauciucat pentru o buna sigilare a rezervorului. O garnitura din partea de jos a rezervorului se va conecta cu o deschidere din spatele vasului de toaleta. Numeroase rezervoare noi pentru toaleta sunt prevazute cu componentele in interior, pre-instalate, componente precum dispozitivul ce trage apa si valva de umplere.

4. Urmatorul pas in lucrarea de montaj WC consta in racordarea la reteaua de apa curenta, prin crearea unei legaturi intre WC si cea mai apropiata valva de furnizare a apei ce poate fi localizata pe peretele din spatele vasului ori in podea. Banda adeziva rezistenta la apa va sigila legatura de trecere a apei dintr-o conducta in alta pentru a evita scurgeri, inundatii, alte incidente.

5. Ultima etapa inainte de a pune in functiune toaleta nou-instalata consta in testarea sistemului prin evacuarea apei din rezervor de cateva ori pentru a verifica fitting-urile intre componente si pentru a remedia eventuale scurgeri, legaturi slabe si alte aspecte daca acestea exista. Instalare WC este completa!

Aceasta rutina este una minutioasa, solicitand cunostinte, atentie, unelte specializate – toate prezente in munca instalatorilor Termice Sanitare ce executa servicii de montaj WC de calitate ireprosabila, la cele mai accesibile preturi.

Echipa asteapta solicitari prin e-mail, prin site – Formularul de Contact sau telefonic in orice moment al zilei.

Intrebari frecvente

1. Ce probleme sunt evitate la achizitionarea serviciul Montaj WC executat de instalatorii Termice Sanitare?

O operatiune de montaj WC este simpla in aparenta insa, in realitate devine complicata indeosebi in situatia unor defecte de constructie a camerei de baie! Contactarea unui instalator pentru montaj WC asigura evitarea problemelor ce apar in situatii nefaste cauzate de o proasta nivelare a camerei de baie, de o sigilare incorecta a vasului de toaleta, de un montaj realizat la nivel amator. Ulterior, o functionare defectuoasa a sistemului si probleme comune sau deosebite sunt evitate. Blocaje in coloana WC, probleme la clatirea vasului de toaleta, umplerea zgomotoasa a rezervorului din cauza valvelor de proasta calitate, scurgeri in preajma vasului de toaleta, umplerea cu greutatea a rezervorului, defectari ale butonului sau manerului pentru clatirea vasului de toaleta, mirosurile neplacute cauzate de erori in montaj WC sunt eliminate in momentul executarii serviciul montaj WC de catre un expert in Amenajari.

2. Cum decurge serviciul de Montaj WC?

Lucrarea de montaj WC traverseaza cinci etape: curatarea spatiului in care va fi pozitionat vasul WC (inlaturarea oricaror urme de materiale de constructii, de depuneri organice pentru a asigura nivelarea optima a acestei suprafete), fixarea vasului de toaleta in spatiul ales si curatat, fixarea rezervorului in proximitatea vasului de toaleta si conectarea acestor doua componente, racordarea sistemului la reteaua de apa curenta, testarea bunei functionarii a tuturor elementelor ansamblului WC.

Tarife montaj WC

Tarif montaj WC se elaboreaza pe baza unrmatoarelor aspecte: tipul vasului WC, tipul rezervorului, existenta si necesitatea remedierii unor defectiuni ale tevilor.

Problematica poate fi trasata in linii mari ori in detaliu prin Formularul virtual de contact, modalitate prin care doritorii serviciilor de montaj WC pot obtine o evaluare a sesizarii, o oferta personalizata pentru solutionare trimise de instalatorii Termice Sanitare!

Expertii Termice Sanitare observa in integritate solicitarile expediate de clienti si formuleaza pret montaj WC depinzand de amanuntele  descrise, de volumul consumabilelor utile, de complexitatea interventiei, de timpul dedicat rezolvarii cererilor clientilor.