Invata cum se curata un aparat de aer conditionat!

Echipa Sava Clima insista pe mentenanta aer conditionat si curatarea aparatului macar o data pe an. In acest articol, ne propunem sa iti aratam exact pasii pe care trebuie sa ii faci pentru curatarea aparatului daca nu poti chema o echipa de profesionisti. Oricum trebuie sa stii ca pe langa aceasta curatare, e bine ca un expert sa verifice starea generala a aparatului. Oricum, pana cand vei chema specialistii uite ce ai de facut pentru curatare aer conditionat!

Pentru inceput, scoate din priza unitatea interioara. Asigura-te ca acest pas este facut pentru ca exista pericol de electrocutare daca te apuci sa cureti aparatul cand acesta este conectat la curent.

Dupa ce deconectezi de la priza aparatul, trebuie sa scoti carcasa unitatii centrale!

Odata scoasa carcasa, vei observa tavita de colectare condens. Aceasta trebuie scoasa si curatata. Daca e prima data cand cureti aparatul trebuie sa fi atent sa nu fortezi aceasta piesa. Exista anumite marci de aparate care nu permit indepartarea completa a tavitei, asa ca va trebui curatata pe loc.

Urmatoarea etapa este sa demontezi turbina (elicea orizontala) urmand a fi curatata. Scoate filtrele si curata-le de praf. Imbacsirea filtrelor cu praf scade considerabil functionarea aparatului aer conditionat la capacitate maxima.

Ai grija sa achizitionezi produse speciale – solutii de curatare, detergenti- care se gasesc pe piata la magazinele de profil. Aceste produse combinate neaparat cu apa calda va asigura curatarea eficienta a aparatului, distrugand pana si microorganismele cauzatoare de mucegai. Daca timpul nu iti permite sa ajungi sa cumperi aceste produse sau daca din considerente financiare nu reusesti sa le ai, le poti inlocui cu apa amestecata cu otet.

Dupa ce ai terminat de curatat tot aparatul lasa toate componentele sa se usuce bine. Abia apoi vei monta la loc piesele si vei conecta la curent aparatul aer conditionat in vederea punerii in functionare.

Daca urmezi toti acesti pasi, vei avea un aparat aer conditionat curat si vei elimina si riscul imbolnavirilor cauzate de microorganisme. Daca reusesti sa faci acest proces, e bine sa il repeti o data pe luna, mai ales in lunile de folosire maxima a aerului conditionat.

Tags: , , , ,